Novice

Aktualni novice o našem podjetju
Sofinanciranje

Projekt "Digitalna transformacija podjetja Surf" prejel EU sofinanciranje

Namen naložbe je vlaganje v digitalizacijo poslovanja v verigi podjetja SURF d.o.o. Portorož.
Cilji naložbe so:
- Izvedba digitalne transformacije v podjetju z izvedenim prehodom na digitalizacijo poslovanja in prilagoditvijo digitalnim trgom,
- izboljšanje kompetenc zaposlenih,
- spodbujanje energetsko in snovno učinkovitih procesov,
- povečanje dodane vrednosti na zaposlenega v podjetju.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 
Sofinanciranje operacije: do 100.000,00 eur.
Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.eu-skladi.si.

HIŠNI SEJEM NA PROSTEM

Zaradi vsem znanih razlogov se že drugo leto ne vidimo na našem strokovnem srečanju v Portorožu. Zato za vas organiziramo Hišni sejem na prostem (10. do 14. maj od 9 do 15 ure)!  

Vabimo vas, da nas obiščete pred našimi poslovnimi prostori v Luciji, kjer bomo predstavili novosti. Za vas imamo tudi darilce.

Več informacij in prijava TUKAJ.

Sofinanciranje

Projekt SURF 4.0 prejel sofinanciranje Evropske unije

Cilj naložbe je izboljšanje konkurenčnosti podjetja preko procesnih izboljšav. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

Finančna podpora za projekt Surf 4.0: 19.900 €

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.eu-skladi.si.

MGRT Spirit
Sofinanciranje

Projekt "Digitalizacija prodajnih poti podjetja Surf d.o.o." je prejel sofinanciranje Evropske unije

Cilj naložbe je digitalizacija prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih. To bomo izvedli skozi: izdelavo video vsebin za nivo podjetja, izdelkov/storitev podjetja v enem tujem jeziku in optimizacija spletnih strani in digitalnih prodajnih kanalov, vzpostavitev sistemov merjenja učinkov digitalnih komunikacij in sistemov sledenja potencialnim strankam v okviru digitalnih prodajnih kanalov, namenjeno tuji javnosti.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Finančna podpora: 9.984,00 EUR.

Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.euskladi.si.

Sofinanciranje

Usposabljanje v okvirju razpisa Vavčer za pridobitev digitalnih kompetenc

Cilj/namen naložbe je udeležba naših zaposlenih na usposabljanjih za pridobitev digitalnih kompetenc. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Več informacij o kohezijski politiki v Sloveniji: www.euskladi.si.

Sofinanciranje

Kaj nam prinaša prepoved plastičnih izdelkov za enkratno uporabo?

V javnosti je precej odmevalo nedavno sprejetje direktive o zmanjšanju vpliva plastike za enkratno uporabo, ki naj bi od leta 2021 prepovedovala plastične krožnike, pribor in slamice, poleg tega pa naj bi uvedla še nekatere dodatne omejitve in obveznosti glede uporabe plastike in plastičnih izdelkov. Toda kakšni so resnični predvideni učinki te direktive? Bomo od leta 2021 sploh še lahko uporabljali plastične izdelke za enkratno uporabo? Kaj, če sploh kaj, bomo uporabljali namesto njih? Ta prispevek namerava odgovoriti na ta in še nekatera druga pereča vprašanja.

Razlog za sprejetje direktive

Direktiva o zmanjšanju vpliva plastike na enkratno uporabo je pravzaprav le eden v vrsti ukrepov obsežne strategije Evropske komisije z naslovom »Plastični odpadki: strategija za varstvo planeta, obrambo naših državljanov in krepitev položaja naše industrije«, ki predstavlja prvo vseevropsko strategijo za plastiko in je bila sprejeta v začetku leta 2018.

Bistvo omenjene strategije je obvarovati okolje pred onesnaževanjem s plastiko ter istočasno spodbuditi rast in inovacije s preoblikovanjem načina zasnove, proizvodnje, uporabe in reciklaže proizvodov v Evropski Uniji. Sedanji način proizvodnje in uporabe plastike namreč predstavlja velik evropski in globalni izziv.

Samo v Evropi je vsako leto ustvarjeno za 25 milijonov ton plastičnih odpadkov, od katerih je manj kot 30% zbranih za recikliranje. Kar 85% morskih odpadkov po vsem svetu pa je plastičnih. Ker se večina te plastike razgradi v mikroplastiko ter se preko najrazličnejših načinov znajde v organizmih živali in ljudi, predstavljajo tovrstni odpadki veliko ekološko in zdravstveno težavo, katere obseg še ni v celoti znan.

Evropska Unija in Vlada Republike Slovenije sta v preteklih treh letih uspešno izvajali ukrep zmanjšanja uporabe plastičnih vrečk, ki bo v Sloveniji dodatno zaživel z začetkom leta 2019, ko bodo plastične vrečke za enkratno uporabo še težje dostopne pri trgovcih. Kar 72% Evropejcev je namreč po podatkih Eurobarometra izjavilo, da so zmanjšali uporabo plastičnih vrečk.

Direktiva o zmanjšanju vpliva plastike na enkratno uporabo je torej le eden izmed številnih ukrepov Evropske Unije, s katerimi se le-ta tokrat osredotoča na deset plastičnih proizvodov za enkratno uporabo ter na ribolovno orodje.

Vsebina direktive o zmanjšanju vpliva plastike za enkratno uporabo

V nasprotju z mnenjem mnogih, nova pravila ne uvajajo absolutne prepovedi vseh plastičnih izdelkov za enkratno uporabo. Prepoved bo namreč veljala le pod določenim pogojem in le za nekatere vrste izdelkov. Le izdelki kot so plastične vatirane palčke, plastični pribor, plastični krožniki, slamice, mešalne palčke za pijačo in palice za balone bodo prepovedani, pa še ti le pod pogojem, da so alternativni proizvodi na voljo in cenovno dostopni. Evropskim potrošnikom se torej ni potrebno bati, da bodo kar naenkrat ostali brez primerne alternative ali pa da bo potrebno zanjo odšteti nesorazmerno višji znesek.

Prepoved nekaterih izdelkov za enkratno uporabo pa še zdaleč ni edina novost omenjene direktive. Državam članicam je namreč naložen tudi cilj zmanjšanja uporabe plastičnih posod za živila in lončkov za pijačo, ki naj ga dosežejo preko ponudbe alternativnih proizvodov na prodajnih mestih ali preprečitve, da bi bili tovrstni plastični proizvodi za enkratno uporabo na voljo brezplačno.

Tudi proizvajalci, ki bodo mimogrede deležni tudi nekaterih spodbud za razvoj okolju prijaznejših alternativ, bodo z novimi pravili zavezani h kritju stroškov ravnanja z odpadki in njihovega odstranjevanja ter k sodelovanju pri ozaveščanju v zvezi s posodami za živila, zavitki in ovoji (npr. za čips in sladkarije), vsebniki za pijačo in lončki, tobačnimi izdelki s filtri (kot so cigaretni ogorki), vlažilnimi robčki, baloni in lahkimi plastičnimi vrečkami.

Poleg navedenega, direktiva predvideva še nekatere novosti glede zbiranja plastenk za pijačo, države članice jih bodo namreč morale do leta 2025 zbrati vsaj 90%. Higienski vložki, vlažilni robčki in baloni bodo po novem morali biti označeni z informacijami o njihovem odlaganju, negativnem okoljskem vplivu in prisotnosti plastike. Dodatno je državam članicam naložena tudi obveznost ozaveščanja o negativnih vplivih onesnaževanja okolja s plastičnimi proizvodi za enkratno uporabo ter dopolnjena shema o odgovornosti proizvajalca v zvezi s plastičnim ribolovnim orodjem, ki predstavlja več kot četrtino vseh morskih odpadkov.

Učinki direktive o zmanjšanju vpliva plastike za enkratno uporabo

Sprejeta direktiva predstavlja pravi korak v smer zmanjševanja negativnih učinkov plastike in mikroplastike. Po predhodnih ocenah naj bi samo ta direktiva zmanjšala emisije CO2 za 3,4 milijone tone, preprečila okoljsko škodo v višini 22 milijard EUR do leta 2030, potrošnikom pa predvidoma prihranila kar 6,5 milijarde EUR.

Ker je Evropska Unija v prvi vrsti ekonomska skupnost, ki istočasno daje velik poudarek na potrošniškem varstvu, je seveda pričakovano da prepoved plastičnih izdelkov za enkratno uporabo ni absolutna. S tem so zaščiteni tako proizvajalci, kot potrošniki tovrstnih plastičnih izdelkov, ki se jim trenutno, roko na srce, v popolnosti ni mogoče izogniti.

Vendar pa namerava Evropska Unija s finančnimi spodbudami velik poudarek dati predvsem na iskanje novih alternativnih proizvodov za večkratno uporabo, novih materialov in bolje zasnovanih proizvodov. Vse navedeno naj bi sčasoma pripeljalo do popolne prepovedi plastičnih izdelkov za enkratno uporabo.

Kempinski

PRIJA, osvaja GTZ – Gostinsko Turistični zbor Slovenije

S svojimi ekskluzivnimi partnerji smo se odločili, da letos poprstrimo Gostinsko Turistični zbor Slovenije, katerega so gostili Hoteli HIT d.d. Nova Gorica.
Predstavili smo aromaterapijsko kozmetično hotelsko linijo PRIJA in okolju prijazno HOPAL linijo certificirano z Nordic Ecolabel certifikatom.
Obiščite nas na našem razstavnem prostoru, odmaknite se od napetega urnika zbora, privoščite svojim rokam počitek in regeneracijo. Z veseljem vam kremo vtremo v roke in vas popeljemo v sproščen svet Welessa.

Alex Kraševec, vodja prodaje ključnim kupcem

Kempinski

Kempinski Palace Portorož priporoča uporabo sConnect portala

Naši gostje od nas pričakujejo takojšen odziv na njihove želje. Samo z naprednimi in inovativnimi komunikacijskimi kanali do naših dobaviteljev lahko vzdržujemo željen nivo storitve. Podjetje Surf s svojo aplikacijo sConnect omogoča stalno komunikacijo in nadzor podroben nad porabo.

Stojan Babič, vodja nabave

Zveza

Zveza prijateljev mladine Slovenije

V Decembru smo se odločili sodelovati v akciji Dobrodelni December z Radiem Capris in pomagali Zvezi prijateljev mladine Slovenije z paketi svojih izdelkov. Veseli smo, da smo lahko pomagali in nekomu pričarali nasmeh na obraz.
Ga. Breda Krašna, generalna sekretarka in ga. Irena Morgan iz Zveze prijateljev mladine Slovenije sta prevzele naše pakete in izrazile zadovoljstvo, da smo se odločili za sodelovanje. Pakete je predal G. Andrej Kraševec, vodja nabave Surf d.o.o.

sConncet

sConnect - portal za spletno naročanje 24/7

Spletno naročanje za partnerje prilagojeno za vsakega uporabnika

sConnect je za vas personaliziran spletni portal, ki vam omogoča stalen in transparenten stik z nami, vašim partnerjem! Pri snovanju portala so bili zasledovani cilji: ENOSTAVNO, HITRO in PREGLEDNO.
ENOSTAVNO: intuitivna uporaba že ob prvem kliku.
HITRO: za vas oblikujemo nabor artiklov, katere pogosto potrebujete in tako ne izgubljate časa pri iskanju znova in znova.
PREGLEDNO: nadzor nad porabo s poročili, pregled zgodovine naročenega blaga.
PREDNOSTI: Naročanje prek spleta poteka 24 ur na dan, 7 dni v tednu, brez praznikov in ni vezano na naš urnik. Na portalu so prilagojeni seznami za naročanje po vaših stroškovnih mestih.
REGISTRACIJA: Za vaše dostopne podatke se obrnite na vašega skrbnika oziroma izpolnite vlogo na povezavi VLOGA ZA DOSTOP.

Kitelife

Kitelife - Strokovnjaki za nepozabna doživetja

"Kdaj imamo avion? Kako pa pridemo od letališča do našega hotela? Hmm, a je tista kite šola zanesljiva? Se kaj dogaja sploh na tem spotu, je kaj za videt? Uživaj svoj zaslužen dopust in se prepusti užitkom, za vse ostalo poskrbimo mi. Pod pozornim očesom izkušenih inštruktorjev boš na izbranih lokacijah varno odkrival sladkosti kajtanja. Pridruži se nam in postani del zgodbe Kitelife.Kdaj imamo avion? Kako pa pridemo od letališča do našega hotela? Hmm, a je tista kite šola zanesljiva? Se kaj dogaja sploh na tem spotu, je kaj za videt? Uživaj svoj zaslužen dopust in se prepusti užitkom, za vse ostalo poskrbimo mi. Pod pozornim očesom izkušenih inštruktorjev boš na izbranih lokacijah varno odkrival sladkosti kajtanja. Pridruži se nam in postani del zgodbe Kitelife."

www.kitelife.vacations